Zemenes ar vīnu
Sastāvdaļas 4 personām:
- 800 g zemeņu
- 100 ml sarkanvīna
- 50 g cukura
- 1/2 tējkarote kanēlis
- 1 ēdamkarote balzamiko etiķa
- piparmētru lapiņas
- 1l ūdens
Pagatavošana:
- Uzliek katliņu uz uguns ar vīnu, cukuru, kanēli un balzamiko etiķi. Kad sāk vārīties, samaziniet uguni līdz minimumam un ļaujiet tam gatavoties 10 minūtes;
- Notīriet zemenes, noņemot kātu. Uzlieciet uz uguns kastroli ar litru ūdens un dažām piparmētru lapiņām. Kad ūdens vārās, minūti blanšē zemenes. Izņem un notecina.
- Sadaliet zemenes četrās bļodiņās un pārklājiet tās ar vīnu. Dekorē ar ziediem vai piparmētru lapiņām.
Lai zemenīga noskaņa un lieliska garša!