Sastāvdaļas 4 personām:

  • 800 g zemeņu
  • 100 ml sarkanvīna
  • 50 g cukura
  • 1/2 tējkarote kanēlis
  • 1 ēdamkarote balzamiko etiķa
  • piparmētru lapiņas
  • 1l ūdens

  

Pagatavošana:

  1. Uzliek katliņu uz uguns ar vīnu, cukuru, kanēli un balzamiko etiķi. Kad sāk vārīties, samaziniet uguni līdz minimumam un ļaujiet tam gatavoties 10 minūtes;
  2. Notīriet zemenes, noņemot kātu. Uzlieciet uz uguns kastroli ar litru ūdens un dažām piparmētru lapiņām. Kad ūdens vārās, minūti blanšē zemenes. Izņem un notecina.
  3. Sadaliet zemenes četrās bļodiņās un pārklājiet tās ar vīnu. Dekorē ar ziediem vai piparmētru lapiņām.

  

Lai zemenīga noskaņa un lieliska garša! 

Share this post