Zemeņu audzēšana

Aicinām uz atvērto durvju dienu!

Ieeja - bezmaksas. Reģistrēšanās - obligāta! 

Rādīsim un stāstīsim par Latvijā izveidotu pilnībā automatizētu laistīšanas mezglu apmeklēsim siltumnīcas un klātienē vērtēsim visu, par ko stāstīsim! Protams, interesentiem stāstīsim arī par frigo zemeņu stādiem!

Aicinām uz Pavasara svētkiem Mālpilī!

Gardo zemeņu audzētājs un agronoms Guntars Dzērve dēvēts arī par Augustu, nolēmis Mālpilī ieviest jaunu tradīciju.

Aicinām sestdien, 30.martā, Lieldienas ieskandināt ar PAVASARA DIENĀM Mālpilī, Vites ielā 20. 

Sonāte dodas pensijā, kas nāks viņas vietā?

Kurš gan nezina gardo, spilgti sarkano zemeņu šķirni Sonata jeb Sonāti? Tā ir mūsu bērnības zemeņu šķirne. 

Ko nozīmē - frigo zemeņu stādi?

Frigo nozīmē “saldēts”, kas sasaucas ar pašu zemeņu stādu audzēšanas un sagatavošanas metodi. Frigo stādus audzē specializētās zemeņu stādu audzētavās, tie tiek novākti vēlu rudenī.

Kāpēc frigo zemeņu stādi popularitāti gūst mazo audzētāju vidū?

Šobrīd arvien populārāk kļūst tas, ka pēc iespējas agrāku zemeņu ražu plāno ne tikai lielie audzētāji, bet arī ģimenes dārzu saimnieki. Pozitīvi, ka stādot frigo zemeņu stādus, raža vienmēr būs pēc 60 – 65 dienām. 

Ko iespējams panākt tikai ar kvalitatīviem frigo zemeņu stādiem?

Frigo zemeņu stādi un to izmantošana zemeņu audzēšanā nav raķešu zinātne. Tas ir veids kā saņemt kvalitatīvus un jaudīgus stādus zemeņu audzēšanai, kas nodrošina maksimālu ražu, kvalitatīvas ogas, jaunas zemeņu šķirnes un maksimāli efektīvu zemeņu ogu ražošanu. 

Iemāci bērniem atbildības sajūtu, audzējot zemenes

Zemenes ir augs, kas neprasa īpaši daudz rūpes, kā arī izejot dzīves konkrētu ciklu (kas ilgst vismaz 2 mēnešus), sniedz garšīgu atalgojumu par ieguldīto darbu. Tādēļ tās būs lielisks 'mājdzīvnieks' par kuru uzņemties rūpes, veicinot bērna atbildības sajūtu un pienākuma apziņu.

Kā pagarināt zemeņu vasaru?

Izdzirdot nosaukumu remontantās vai neitrālās dienas zemenes, rodas jautājums - kas tās par zemenēm? Ar ko tās atšķiras no citām?

Frigo zemeņu kļūst arvien populārāki

Pēdējo trīs gadu tendence – Latvijas zemeņu audzētāji pirmo zemeņu ražu vēlas iegūt pēc iespējas agrāk un zemeņu sezonu turpināt pēc iespējas ilgāk. Tāpēc būtiski pieaudzis pieprasījums pēc frigo (saldēts) zemeņu stādiem, jo tas ir vienīgais stādu veids ar kuru iespējams plānot ražu, nodrošinot ogas no maija vidus līdz pat novembrim.

Augusta zemeņu stādu komplekti - izdevīga izvēle

Augusta zemenes šogad īpaši parūpējušies par klientiem, piedāvājot vairākus komplektu veidus.