Zemeņu keksiņi jeb mafini
Zemeņu mafini ir vienkārši un ātri pagatavojami. Ja vēl jums ir lieli vai mazi palīgi, tas tas ir vieglāk nekā uzcept kotletes! :) Mafinus vari pagatavot gan ar svaigām, gan ar sasaldētām zemenēm!
Mums izdevās šos mafinus pagatavot 45 min.laikā.
Sastāvdaļas (8 mafiniem):
- 200 g universālie milti
- 60 ml saulespuķu eļļa
- 125 ml piena
- 2 (lauku) olas
- 1/3 tējkarote smalkā sāls
- 2 tējkarotes cepamais pulveris
- 200 g svaigas vai sasaldētas zemenes (ja sasaldētas, izņem 1 h pirms gatavošanas)
- 120 g cukurs (ja izmanto brūno - 140 g)
- 1 tējkarote vaniļas pulveris
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Pagatavošana:
- Miltus izsijā, pievieno cepamo pulveri, vaniļas pulveri un cukuru.
- Citā traukā sajauc slapjās sastāvdaļas - eļļu, pienu un olas.
- Nomazgājiet zemenes, nosusiniet un sagrieziet mazos gabaliņos.
- Iepriekš sagatavotos miltus un slapjās sastāvdaļas samaisiet kopā, pievienojot sāli un zemenes. Ļaujiet tai pastāvēt 15 minūtes.
- Lej masu mafinu formiņā un cep 180 grādos 25 vai 30 minūtes.
Ļaujiet atdzist desmit minūtes un pēc tam izņemiet no veidnes.
Būs tik gardi!