Zemeņu mafini ir vienkārši un ātri pagatavojami. Ja vēl jums ir lieli vai mazi palīgi, tas tas ir vieglāk nekā uzcept kotletes! :) Mafinus vari pagatavot gan ar svaigām, gan ar sasaldētām zemenēm!

Mums izdevās šos mafinus pagatavot 45 min.laikā.

Sastāvdaļas (8 mafiniem):

  • 200 g universālie milti
  • 60 ml saulespuķu eļļa
  • 125 ml piena
  • 2 (lauku) olas
  • 1/3 tējkarote smalkā sāls
  • 2 tējkarotes cepamais pulveris
  • 200 g svaigas vai sasaldētas zemenes (ja sasaldētas, izņem 1 h pirms gatavošanas)
  • 120 g cukurs (ja izmanto brūno - 140 g)
  • 1 tējkarote vaniļas pulveris

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. 

Pagatavošana:

  • Miltus izsijā, pievieno cepamo pulveri, vaniļas pulveri un cukuru.
  • Citā traukā sajauc slapjās sastāvdaļas - eļļu, pienu un olas.
  • Nomazgājiet zemenes, nosusiniet un sagrieziet mazos gabaliņos.
  • Iepriekš sagatavotos miltus un slapjās sastāvdaļas samaisiet kopā, pievienojot sāli un zemenes. Ļaujiet tai pastāvēt 15 minūtes.
  • Lej masu mafinu formiņā un cep 180 grādos 25 vai 30 minūtes. 

Ļaujiet atdzist desmit minūtes un pēc tam izņemiet no veidnes.

Būs tik gardi! 

Share this post