Jums noteikti patiks šī vienkāršā un vieglā zemeņu kūkas recepte! Kūka ir garšīga gan ar svaigām, gan ar sasaldētām zemenēm!

Šo kūku var pagatavot 1h laikā. 

Sastāvdaļas (20 diametru kūku formai):

  • 120 g nesālīta un kausēta sviesta un plus ½ tēlkarote pannas iesmērēšanai
  • 200 g granulētā cukura un plus 3 gab. zemenes
  • 2 lielas olas, atdalīts dzeltenums no baltuma
  • 1/3 sarīvēta citrona miziņa
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1/4 tējkarotes mandeļu ekstrakta
  • 1/2 tējkarotes malta kanēļa
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/4 tējkarotes smalkais jūras sāls
  • 200 g universālu miltu
  • 130 g skāba krējuma vai bezpiedevu jogurta
  • 250 g svaigas zemenes, kas pārgrieztas uz pusēm. Ja lietojat sasaldētas, izņemiet tās dažas stundas iepriekš.
  • Pēc izvēles pasniegšanai - pūdercukurs, karstā piena šokolāde vai mājās gatavots putukrējums. 

Pagatavošana:

Sākumā gatavojam mīklu:

  • Novieto cepeškrāsns plauktu cepeškrāsns apakšējā trešdaļā un uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izmantojam apaļu kūkas veidni 20 cm diametrā un 5 cm dziļumā. Ieklājiet cepampapīru un malas iesmērē ar sviestu;
  • Lielā bļodā ar elektrisko mikseri lielā ātrumā saputo sviestu un cukuru, līdz tas kļūst gaišs un gaisīgs;
  • Pievieno olu dzeltenumus, citrona miziņu, vaniļu un mandeļu ekstraktu. Sakuļ līdz gludai un sablenderētai masai;
  • Pēc tam iecilā kanēli, cepamo pulveri un sāli;
  • Izsijā miltus un ieliec pusi miltu mīklā. Iemaisi un pēc tam ieliec atlikušos miltus un atkal iemaisi;
  • Pievieno olu baltumus un skābo krējumu. Samaisi ar mazu ātrumu, līdz mīkla ir vienmērīga.

Ieklāšana pannā:

  • Cepešpannā vienmērīgā kārtā izklāj kūkas mīklu;
  • ja ir vidēja lieluma zemenes, tās pārgriež uz pusēm un izkārto virs mīklas, nosedzot kūkas virspusi. Pēc tam zemeņu kūku apkaisi ar vienu tējkaroti cukura;
  • cepam uzkarsētā krāsnī no 35 līdz 45 minūtes (atkarīgs no krāsns). Iesakām pārliecināties, vai kūka ir izcepusies, ar zobu bakstāmo kociņu. Ja iedurot mīkla pielīp, tad vēl nav gatava. 

 

Atdzesē kūku pannā 5 minūtes, pēc tam apvelc ar nazi ap malām un izņem no formas. Novieto ar zemeņu pusi uz augšu un ļauj atdzist. Pasniedz siltu vai istabas temperatūrā, virsū pārkaisot pūdercukuru, karsto šokolādi vai putukrējumu. 

Lai gardi! 

Share this post