Lai pagatavotu gardus smūtijus un atcerētos vasaras garšu, tev ir vajadzīgas sasaldētas Augusta zemenes un labs blenderis, kas var sablenderēt ledainas ogas.

Apkopojām dažādas zemeņu smūtiju jeb kokteiļu receptes (2 personām):

Visvienkāršākais zemeņu smūtijs

500 grami sasaldētas zemenes un nekas cits! Ja smūtijs šķiet pa skābu, iesakām pievienot brūno cukuru!

Zemeņu-banānu smūtijs 

Jebkurā gadalaikā, jo svaigi banāni ir pieejami vienmēr un zemenes gan jau ir sarūpētas svaigā vai sasaldētā veidā. 

  • 300 g zemeņu
  • 2 banāni (jābūt gataviem, bet ne pārgataviem)
  • saldumam papildus var pievienot brūno cukuru un, ja garšo, drusciņ kanēli vai dateli

Banānus rūpīgi nomazgā. Visu blenderē kopā.

Zemeņu-mango smūtijs

Var izmantot gan svaigus, gan saldētus augļus. 

  • 350 g zemeņu
  • 1 vidēja izmēra mango
  • ja ir vēlme to baudīt saldāku - iesakām pievienot brūno cukuru vai dateli

Mango nomazgā, nomizo un atdala no kaula.

Zemeņu-mango-banānu smūtijs

Visus augļus var izmantot svaigā veidā vai arī miksēti - kāds sasaldēts, kāds svaigā veidā.

  • 250 g zemeņu
  • 2 banāni (jābūt gataviem, bet ne pārgataviem)
  • 1 mango
  • 3 ēd.k. kokospiena
  • saldākam dzērienam var pievienot dateli vai brūno cukuru

Banānus un mango kārtīgi nomazgā. Mango nomizo, atdala no kaula. Visu blenderē kopā.

Zemeņu-piena kokteilis

  • 250 g zemeņu
  • 300 ml piena (govs, sojas, rīsu vai jebkuru citu pienu, kuru lieto)
  • 3 ēd.k. zemeņu ievārījuma (protams, vislabākais būs pašu pagatavotais)
  • saldumam var pievienot brūno cukuru vai dateli

Visu liek kopā blenderī un sablenderē.

Zemeņu-banāna-piena smūtijs ar C vitamīnu

  • 250 g zemeņu
  • 2 nelieli banāni
  • ½ svaiga apelsīna
  • 200 ml piena (govs, sojas, rīsu vai jebkuru citu pienu, kuru lieto)

Banānus un apelsīnu kārtīgi nomazgā. Visu blenderē kopā.

Zemeņu-melleņu smūtijs

  • 250 g sasaldētu zemeņu
  • 150 g sasaldētu melleņu
  • ½ glāze piena
  • ½ glāze grieķu jogurta
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1 ēd.k. lauku medus

Ogas mazliet atlaidina, bet ne pilnībā un tad visu kopā liek blenderā un sablenderē. 

Lai garša apbur!

Share this post