Kamēr šie salāti nav pagaršoti, ir grūti pat iedomāties, cik tie ir garšīgi! Pamēģini!

Sastāvdaļas (3 personām):

  • 150 g sagrieztu svaigu (vai atsaldētu) zemeņu
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 ēdamkarote balzamiko etiķa
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1/4 tējkarote piparu
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 400 g vistas krūtiņas fileja 
  • 1 iepakojums romiešu salātu maisījuma
  • 1 glāze spirālveida makaronu
  • 1 mazs sarkanais sīpols, sagriezts uz pusēm un plānās šķēlītēs
  • 1 glāze sagrieztu (vai atsaldētu) svaigu zemeņu
  • 1/2 tase glazēti pekanrieksti

Pagatavošana:

Bļodā liek 150 g zemenes, cukuru, balzamiko etiķi, 1/4 tējkarotes sāls un 1/8 tējkarotes piparus, vienmērīgā plūsmā pakāpeniski pievienojiet olīveļļu. Šo vēlams kārtīgi samaisīt vai pat sablenderēt, ja ogas ir lielas. Mērci liek ledusskapī līdz pasniegšanai.

Uzvāriet spirālveida makaronus tā kā norādījis ražotājs.

Kamēr grils vai krāsns iesilst, vistas gaļu apkaisa ar atlikušo sāli un pipariem. Vistu grilē 165-175 grādos, 6-8 minūtes katru pusi. Ja nav grils, varat to arī cept cepeškrāsnī vai uz pannas. 

Kad vista ir gatava, sagrieziet to šķēlēs. Sadaliet salātu maisījumu trijos šķīvjos, uzber makaronus, sīpolus, saliek vistu un 1 glāzi sagrieztās zemenes. Pārlej ar iepriekš bļodā pagatavoto mērci un pārkaisa ar pekanriekstiem.

Lai garda maltīte lieliskā kompānijā! 

Share this post