Zemeņu zupa ar bubertu
Šī ir viena no iecienītākajām “Augusta zemenes” saimnieku Guntara un Ivetas receptēm kā palutināt ģimeni, kad ir brīvs brīdis un liela kāre pēc kaut kā īpaša!
Sastāvdaļas (4 personām):
- 450 g zemenes
- 100 g cukura (atkarīgs no zemeņu salduma, paši liekam pēc garšas)
Šo sablenderē un zemeņu zupa ir gatava!
Zupā var likt putukrējumu (daudz labāk pašu gatavoto) vai mēs parasti pagatavojam bubertu.
Sastāvdaļas (4 personām) buberta sagatavošanai:
- 5 gab. olas
- 5 ēd.k.cukura
- 2 tējkarotes vaniļas cukura
- šķipsniņa smalkais sāls
- 1 l piens
- 150 g manna (mazliet atkarīgs no ražotāja)
Buberta pagatavošana:
- Olu baltumus atdaliet no dzeltenumiem;
- dzeltenumiem pievienojiet 3 ēdamkarotes cukura un vaniļas cukuru un kārtīgi saputojiet - līdz masa mainījusi krāsu un cukurs izkusis;
- olu baltumiem pievienojiet sāli, 1 ēdamkaroti cukura un saputojiet stingrās putās;
- ielejiet katlā pienu sāciet karsēt. Pievienojiet atlikušo cukuru un, turpiniet karsēšanu uz lēnas uguns, pamazām pievienojot mannu, nepārtraukti maisot – lai biezputra nesaietu kunkuļos un nepiedegtu. Putra nepieciešama gaisīga nevis ciets mannas klucis, tāpēc paši skatieties mannas daudzumu;
- Kad manna sabiezējusi, pievienojiet olas. Te jārīkojas ātri, lai buberts nepiedegtu. Maisot bubertu, tam pievienojiet saputoto olas dzeltenumu. Turpinot maisīt (var ar putojamo slotiņu vai ar mikseri - tieši katlā, kamēr karsējas), izkarsē vēl aptuveni minūti. Noceliet katlu no uguns, iecilājiet masā olbaltuma putas un lieciet vēlreiz uz uguns un izkarsējiet vēl kādu pusminūti.
Buberts gatavs! Ļaujiet tam atdzist un tad jau zemeņu zupai ir gards papildinājums!
Lai jums gardi!
Foto no la.lv